Θέλετε ένα παραδοσιακό χειροποίητο σνακ; Στάσου μύγδαλα... που λέει και η γνωστή ατάκα. Γευστική απόλαυση με πολλά οφέλη για την υγεία.
Υλικά
αμύγδαλα ξερά
αλάτι
παρασκευή
«Σπάω και καθαρίζω τα αμύγδαλα.
Τα βάνω σε ταψάκι, τα βρέχω με λίγο νερό και τους ρίχνω αλάτι – όσο αλάτι θέλω, ανάλογα πόσο αρμυρά μου αρέσουνε.
Τα βάνω μέσα στο ζεστό φούρνο.
Εγώ τα βάνω στο φούρνο που έχω ψήσει το ψωμί, έτσι όπως είναι ζεστός και τα αφήνω μέχρι να γίνουνε τραγανά.
Εσύ μπορείς να τα βάλεις στον ηλεκτρικό φούρνο, όταν βγάλεις το φαΐ σου.
Άστα μέσα στους 50 βαθμούς μέχρι να τα δεις να γίνονται όπως σ’ αρέσουνε».
Κατίνα Γούλα
Συγχαρητήρια κυρία Κατίνα! Πραγματικά μόνο με νεράκι και αλάτι(όσο θέλει ο καθένας) γίνονται τέλεια τα αμύγδλαλα, χωρίς καθόλου λάδι όπως λένε οι περισσότερες συνταγές!
ΑπάντησηΔιαγραφή