Τα καλαμάρια "του κουτιού", όπως έλεγαν οι παλαιότεροι, σου χαρίζουν ένα πεντανόστιμο και γρήγορο γεύμα με ελάχιστο κόστος. Πανεύκολη και νηστίσιμη συνταγή, συμπληρώνει το σαρακοστιανό τραπέζι και συνοδεύεται με κρασάκι ή με ουζάκι ή με ρακή.
Καλαμάρια δε φτάνανε στο χωριό φρέσκα - ούτε κατεψυγμένα, άγνωστο είδος την εποχή αφού δεν υπήρχαν τα ηλεκτρικά ψυγεία. Μόνο κονσέρβα κυκλοφορούσε.
Τα τρώγανε σκέτα με λίγο ζουμί ή τηγανητά
Υλικά
1 κονσέρβα καλαμάρια
λάδι ωμό
λεμόνι
παρασκευή
«Ανοίγουμε την κονσέρβα και βγάζουμε τα καλαμάρια σε ένα πιάτο.
Τα καθαρίζουμε από το κόκαλο και τα κόβουμε κομμάτια.
Ρίχνουμε ωμό λάδι, λεμόνι και λίγο από το ζουμί της κονσέρβας.
Τρώγονται με ψωμί που το βουτάμε στο ζουμί.
Είναι πολύ νόστιμο».
Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑννα - Κωνσταντίνα
ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΤΗΝ ΠΕΤΑΜΕ, Ε?
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι απαραίτητα. Τα χρόνια εκείνα (της φτώχιας και της στέρησης) και το πιο ευτελές αντικείμενο είχε την αξία του και οι άνθρωποι το ξαναχρησιμοποιούσαν με ένα σωρό τρόπους. Έτσι ένα άδειο κουτί κονσέρβας μπορούσε να χρησιμεύσει σαν κατσαρολάκι για να ζεσταίνουν νερό και να πλένονται, για να ζεσταίνουν το γάλα, για να βάζουν αλάτι, ρίγανη, κλπ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι φυσικά για να κάνουν και έργα τέχνης (Andy Warhol)...