Εύκολη και γρήγορη συνταγή, άριστο βακτηριδιοκτόνο, πρώτης τάξης ανακουφιστικό για το στομάχι, την κοιλιά και τα προβλήματά τους.
Υλικά
1 φλυτζάνι ρύζι γλασέ
λάδι (δυο κουταλιές)
αλεύρι (προαιρετικά)
λεμόνι
ανάλογο νερό
αλάτι
Παρασκευή
«Βάζουμε το νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα.
Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το αλάτι.
(Η αναλογία νερού με το ρύζι είναι περίπου 3 κούπες νερό και 1 φλυτζάνι του καφέ ρύζι για να γίνει πηχτή σούπα).
Το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά 15 -20 λεπτά.
Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε το λάδι.
Μετά σβήνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα να φουσκώσει το ρύζι.
Ρίχνουμε λεμόνι στο πιάτο.
Μπορούμε αν θέλουμε να ξινίσουμε το φαγητό με λεμόνι και λίγο αλεύρι: διαλύουμε μισή κουταλιά αλεύρι στο χυμό από ένα λεμόνι, βάζουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, αφού πρώτα το αραιώσουμε με λίγο από το ζουμί του φαγητού.
Ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε να πάρει ένα χούχλο και κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά».
Η γιαγιά μου που έφτασε 93 χρόνων, έβραζε το πεντανόστιμο ρυζάκι της στη χόβολη μέσα σε ένα μπρίκι αλλά και σε κονσερβοκούτι από γάλα «Βλάχας»
Μπράβο! Απλό, λιτό και γευστικό πιάτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόλις το φτιάνω..... Ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόλις το φτιάχνω..... λίγο βιαστικά... Ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία και εύκολη συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι γρήγορη στην προετοιμασία.
Ευχαριστούμε!
kai einai kalo otan exei to stomaxi sou anoreksia,anakatosoura, p.x. exeis gripi!
ΑπάντησηΔιαγραφήmpravo!
ποση ωρα θα βρασει?
ΑπάντησηΔιαγραφήπολυ γευστικο οντως
ΑπάντησηΔιαγραφήpolu kalo mpravo
ΑπάντησηΔιαγραφήkai ena megalutero mpravo sth giagia
τωρα το φτιαχνω ευχαριστω
ΑπάντησηΔιαγραφήμε βοήθησε πολυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήερωτηση:το αλευρι τεριαζει με το λεμονι???♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΔοκίμασε και θα δεις! δίνει μια κρεμωδη υφή και χυλώνει ωραία. Μη βάλεις πολύ όμως. Μισή κουταλιά της σούπας στις τέσσερις μερίδες περίπου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή επιτυχία!
me boh8hse polh auth h suntagh 8a thn ftia3w simera.eyxaristw!!
ΑπάντησηΔιαγραφήKe emis i Pontii kanoume lapades.Me rizi,me korkota, me pourgouri.
ΑπάντησηΔιαγραφήEgo prosopika sinexizo sto piti ke magirevo pola diafora paradosiaka.
Και εγω
ΑπάντησηΔιαγραφήΤαίριαζε και με λιγο τσίπουρο στο πιάτο οταν εισαι κρυωμενος
ΑπάντησηΔιαγραφήαυτό δεν το είχα σκεφτεί!
Διαγραφήθα το δοκιμάσω, φυσικά...
μόλις το φτιάχνω κι εγώ! μας έχεις σώσει εμάς του εργένηδες, Κατίνα! μέχρι και στο facebook σου κάνω διαφήμιση! :D
ΑπάντησηΔιαγραφήTasos
ευχαριστω πολυ χρησιμο
ΑπάντησηΔιαγραφήτι φλυτζανι μικρο του ελληνικου?
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνάλογα με την ποσότητα που θέλετε να φτιάξετε. Ένα φλιτζάνι του καφέ θα σας δώσει πάντως μια κανονική μερίδα. Ο πατέρας μου που το μαγείρευε μόνος του και μου το είχε δείξει ο ίδιος, τόσο έριχνε μέσα στο βραστό νερό, σε μια κατσαρολίτσα με χεράκι, όπως θυμάμαι. Να είστε καλά.
ΔιαγραφήΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΣΟΥ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ Τ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ!!!! ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΔιαγραφήΕυχαριστώ για το σχόλιο. Να είστε καλά! Όχι δεν έχω το όνομά της. Εκείνη τη λέγανε Γιωργία, αλλά επειδή και τον άντρα της, που σκοτώθηκε στον εμφύλιο, Γιώργη τον λέγανε, βγήκε ο μεγαλύτερος από μένα αδερφός μου Γιώργος κι εγώ πήρα το όνομα Ελένη μιας προογιαγιάς, σύμφωνα με την επιθυμία του πατέρα μου.
ΔιαγραφήΕκείνη η Ελένη - μια βοσκοπούλα του 19ου αιώνα - ήταν πραγματικά ωραία (εγώ δεν είμαι), που ο μετέπειτα άντρας την είδε, του άρεσε και την έκλεψε. Πέθανε νέα όμως και είχε μείνει καημός σε όλο το σόι που βαφτίζανε Ελένες αβέρτα.
ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΒΓΑΙΝΩ ΑΝΩΝΥΜΟΣ/Η
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
Προσθέστε και λιγο curry να γίνει ακόμα πιο νόστιμος 👌
ΑπάντησηΔιαγραφή