Καλώς ήρθατε


στο νοτιότερο άκρο της Μεσσηνίας, στο ακρωτήρι Ακρίτας...
οι συνταγές σαν κομμάτι ζωής όχι σαν δοσολογία υλικών θα μας ψιθυρίσουνε πώς ζούσανε τα χωριά μας πριν γίνουμε όλοι πρωτευουσιάνοι…

8 Μαΐ 2010

οβριές κοκκινιστές

http://syntagesapokatina.blogspot.gr
 
Υλικά
300 γραμμάρια οβριές
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι λάδι
2 μικρές πατάτες
άνηθος ή μάραθος (όσο θέλουμε)
δυο ντομάτες ψιλοκομμένες
λίγος τοματοπελτές
αλάτι


Παρασκευή
Νεροβράζουμε τις οβριές για να φύγει η πικρίλα.
Στραγγίζουμε το νερό και τις τσιγαρίζουμε μαζί με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε λάδι.
Ρίχνουμε τις πατάτες κομμένες κομμάτια, τον άνηθο, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και λίγο τοματοπελτέ. Προσθέτουμε νερό και λίγο αλάτι.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει να μείνει με τη σάλτσα του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου