Οι οβριές μαγειρεύονται κυρίως «ξινάδα»
Υλικά
300 γραμμάρια οβριές
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλυτζάνι λάδι
2 μικρές πατάτες
άνιθος ή μάραθος (όσο θέλουμε)
1 λεμόνι και λίγο αλεύρι (για το ξίνισμα)
αλάτι
Παρασκευή
«Πλένουμε τις οβριές και έτσι ολόκληρες ή κομμένες στα δυο τις τσιγαρίζουμε μαζί με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε λάδι.
Μετά ρίχνουμε τις πατάτες κομμένες κομμάτια, τον άνηθο, νερό και λίγο αλάτι.
Όταν βράσουνε, ξινίζουμε το φαγητό: ανακατεύουμε λίγο αλεύρι το χυμό ενός λεμονιού, λίγο λάδι, αραιώνουμε με λίγο ζουμί από το φαγητό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου