Καλώς ήρθατε


στο νοτιότερο άκρο της Μεσσηνίας, στο ακρωτήρι Ακρίτας...
οι συνταγές σαν κομμάτι ζωής όχι σαν δοσολογία υλικών θα μας ψιθυρίσουνε πώς ζούσανε τα χωριά μας πριν τα εγκαταλείψουμε και μαζευτούμε στις πόλεις…

8 Μαΐ 2010

οβριές ξινάδα

http://syntagesapokatina.blogspot.gr
οβριές που σύντομα θα πάρουν τον δρόμο τους στην κατσαρόλα, για να γίνουν ξινάδα ή κοκκινιστές http://syntagesapokatina.blogspot.gr

 Οι οβριές μαγειρεύονται κυρίως «ξινάδα»

Υλικά
300 γραμμάρια οβριές
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλυτζάνι λάδι
2 μικρές πατάτες
άνιθος ή μάραθος (όσο θέλουμε)
1 λεμόνι και λίγο αλεύρι (για το ξίνισμα)

αλάτι

Παρασκευή
«Πλένουμε τις οβριές και έτσι ολόκληρες ή κομμένες στα δυο τις τσιγαρίζουμε μαζί με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε λάδι.
Μετά ρίχνουμε τις πατάτες κομμένες κομμάτια, τον άνηθο, νερό και λίγο αλάτι.
Όταν βράσουνε, ξινίζουμε το φαγητό: ανακατεύουμε λίγο αλεύρι το χυμό ενός λεμονιού, λίγο λάδι, αραιώνουμε με λίγο ζουμί από το φαγητό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου