Καλώς ήρθατε


στο νοτιότερο άκρο της Μεσσηνίας, στο ακρωτήρι Ακρίτας...
οι συνταγές σαν κομμάτι ζωής όχι σαν δοσολογία υλικών θα μας ψιθυρίσουνε πώς ζούσανε τα χωριά μας πριν γίνουμε όλοι πρωτευουσιάνοι…

20 Μαρ 2010

χυλοπίτες κοκκινιστές

http://syntagesapokatina.blogspot.gr
χυλοπίτες κοκκινιστές http://syntagesapokatina.blogspot.gr

Νόστιμη, υγιεινή, καλοκαιριάτικη, παραδοσιακή Πελοποννησιακή συνταγή για σπιτικές χυλοπίτες σούπα.

Υλικά
1 φλυτζάνι χυλοπίτες
3 φλυτζάνια νερό
1/2 φλυτζάνι φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα ή τοματοπελτές
λίγο λάδι
αλάτι


Παρασκευή
Τσιγαρίζουμε σε λάδι φρέσκια ντομάτα ή πάστα.
Ρίχνουμε νερό και αφού χουχλάξει ρίχνουμε τις χυλοπίτες.
Αλατίζουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε 5-10 λεπτά να βράσει.

 Πολύ νόστιμες γίνονται αν αντί για νερό χρησιμοποιήσουμε ίδια ποσότητα ζουμί από κρέας (κοτόπουλο ή κατσίκι) και κατά το σερβίρισμα τις πασπαλίσουμε με λίγη χωριάτικη τριμμένη μυτζήθρα

7 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ πολύ! Τις έφτιαξα κι έγιναν τέλειες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι κοκκινιστές χυλοπίτες είναι μια από τις αγαπημένες μας συνταγές και μάλιστα την κάνουμε με δικές μας σπιτικές χυλοπίτες που μας στέλνει η πεθερά μου απο το χωριό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυρία Κατινα σε ευχαριστούμε για της συμβουλές κ υποδείξεις σου όπως κ για τη γνώση σου αλλά είμαι σίγουρος ότι λείπουν συστατικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όμως δε λείπουν συστατικά, τουλάχιστον για τις απλές χωριάτικες χυλοπίτες που μαγειρεύανε στο χωριό. Βέβαια μπορεί να σερβιριστούν πασπαλισμένες με λίγη χωριάτικη τριμμένη μυτζήθρα, αλλά πέραν τούτου τίποτα άλλο

      Διαγραφή
  4. κ στο χωριο της μανας μ ου στηην αρκαδια ετσι της μαγειερευουν.μονο στο τελος βαζουν λιγο τυρι αν θελουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τις εφτιαξα σημερα κι εγιναν υπεροχες... εβαλα μια κουπα νερο παραπανω κι εναν κυβο για εξτρα γευση (προτιμησα λαχανικων)
    Λακωνια εδω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστώ, είχα ξεμείνει από όλα τα υλικά, γρήγορο, ευκολο και εύγευστο! να σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή