Κολοκυθοανθοί. Τα γνωστά σε όλους μας λουλουδάκια, γεμιστά με τυρί φέτα. Ένα πεντανόστιμο, αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό που δεν πρέπει να λείπει από κανένα τραπέζι.
Νεότερη συνταγή
Υλικά
30 λουλουδάκια (κολοκυθοανθοί)400 γραμμ. τυρί φέτα
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
λάδι για το τηγάνισμα
πιπέρι
Για το πανάρισμα
2 αυγάφρυγανιά τριμμένη
Παρασκευή
«Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λουλουδάκια.
Λιώνουμε τη φέτα, ανακατεύουμε με τα αυγά, το πιπέρι και την πιπεριά.
Γεμίζουμε τα λουλούδια.
Κατόπιν, τα αλευρώνουμε.
Τα αφήνουμε 1 ώρα με το αλεύρι έξω από το ψυγείο.
Χτυπάμε δυο αυγά, βουτάμε τα λουλουδάκια όπως είναι αλευρωμένα στο αυγό και κατόπιν στη φρυγανιά.
Ύστερα τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Αν θέλουμε αντί για αυγό και φρυγανιά, κάνουμε χυλό (κουρκούτι με νερό ή μπύρα και αλεύρι), βουτάμε μέσα τα λουλουδάκια και τα τηγανίζουμε.
Όταν τηγανιστούν, τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από το λάδι».
Σταυρούλα Φ. Αλτάνη
Είναι μια απο τις ωραιότερες συνταγές που έχω δοκιμάσει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή