Καλώς ήρθατε


στο νοτιότερο άκρο της Μεσσηνίας, στο ακρωτήρι Ακρίτας...
οι συνταγές σαν κομμάτι ζωής όχι σαν δοσολογία υλικών θα μας ψιθυρίσουνε πώς ζούσανε τα χωριά μας πριν τα εγκαταλείψουμε και μαζευτούμε στις πόλεις…

28 Απρ 2010

πατάτες τηγανητές

http://syntagesapokatina.blogspot.gr
ακόμα και οι  τηγανητές πατάτες της Κατίνας, έχουν κάτι το ξεχωριστό http://syntagesapokatina.blogspot.gr

Πεντανόστιμες χρυσοκίτρινες πατάτες, τηγανισμένες στην πυροστιά σε μπόλικο ελαιόλαδο, τραγανές απ’ έξω και αφράτες από μέσα.

Όπως βλέπω ακόμη τη μητέρα μου να τις φτιάχνει

Υλικά
πατάτες
ελαιόλαδο
αλάτι



Παρασκευή
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες (αν είναι φρέσκες μπορούμε να τις κόψουμε και στρογγυλές).
Τις αλατίζουμε και τις ρίχνουμε σε τηγάνι με μπόλικο λάδι που καίει.
Σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι του και όταν «πάρουν» από τη μια μεριά, τις γυρίζουμε προσεκτικά όλες από την άλλη και τις ξανασκεπάζουμε.
Σε λίγο χαμηλώνουμε τη φωτιά και τις αφήνουμε να κουφοβράσουν.
Τις γυρίζουμε και από το άλλο μέρος όταν ροδίσουν και τις τακτοποιούμε όσες δεν έχουν ροδίσει.
Τις βγάζουμε λίγες -λίγες μόλις γίνουν.
Είναι έτσι πολύ νόστιμες και μπορούν να «φτουρίσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου