http://syntagesapokatina.blogspot.gr
Υλικά
2-3 ορτύκια
ένα καρβέλι ψωμί άψητο
αλάτι
πιπέρι
Παρασκευή
«Ζυμώνουμε ένα καρβέλι ψωμί, το αφήνουμε να γίνει και πριν το ρίξουμε στο φούρνο βάνουμε μέσα δυο-τρία ορτύκια ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το καρβέλι.
Το ψήνουμε κανονικά για μιάμιση ώρα.
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, το λίπος του πουλιού έχει λιώσει και έχει ποτίσει το ψωμί, αλλά το ορτύκι είναι μαλακό και νόστιμο».
Έχουμε φυσικά καθαρίσει τα ορτύκια: τα μαδάμε από τα πούπουλα, τα ξεκοιλιάζουμε ανοίγοντας την πλάτη τους, τα πλένουμε και τ' αλατοπιπερώνουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου