Υλικά
3-4 πουλιά
1/2 φλυτζάνι λάδι
3-4 ώριμες ντομάτες
1-2 φλυτζάνια χυλοπίτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Παρασκευή
Καθαρίζουμε τα πουλιά (μαδάμε τα πούπουλα και τα ξεκοιλιάζουμε από την πλάτη), τα πλένουμε, τα στραγγίζουμε και τα αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ρίχνουμε τα πουλιά να ροδίσουνε.
Μαζί ρίχνουμε και το κρεμμύδι.
Όταν κοκκινίσει το κρέας απ’ όλες τις μεριές ρίχνουμε τη ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη και αφήνουμε το φαγητό να βράσει.
Στην αρχή σε δυνατή φωτιά και μετά χαμηλώνουμε το μάτι.
Όταν βράσει καλά, βγάζουμε τα πουλιά από την κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό που θέλουμε και το αφήνουμε να χουχλάξει.
Όταν πάρει χούχλο ρίχνουμε μέσα τις χυλοπίτες και τις αφήνουμε να βράσουνε 5-10 λεπτά.
Η αναλογία νερού και ζυμαρικού είναι 3 προς 1
Όλα τα πουλιά τα φτιάχνουνε με χυλοπίτες: τσίχλες, μπεκάτσες, φάσες, τρυγόνια, ορτύκια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου