Καλώς ήρθατε


στο νοτιότερο άκρο της Μεσσηνίας, στο ακρωτήρι Ακρίτας...
οι συνταγές σαν κομμάτι ζωής όχι σαν δοσολογία υλικών θα μας ψιθυρίσουνε πώς ζούσανε τα χωριά μας πριν γίνουμε όλοι πρωτευουσιάνοι…

16 Μαρ 2010

τσιγαρίδα

http://syntagesapokatina.blogspot.gr
 
Υλικά
χοιρινό λίπος

Παρασκευή
«Γινότανε από το χοιρινό. Τα γουρούνια τότε είχανε πολύ ξύγκι.
Όταν τα σφάζαμε, χωρίζαμε τα ψαχνά, την πέτσα και το ξύγκι.
Πριν το αλατίσουμε για να το κάνουμε παστό, παίρναμε το ξύγκι και το βράζαμε καλά, σκέτο στον τέτζερα.
Εκείνο έλιωνε και έβγανε λάδι που το θέλαμε για το παστό.
Ό,τι έμενε το τρώγαμε.
Σαν ξεροτηγανισμένη πατάτα ήτανε.
Το τρώγαμε, ένα κομματάκι με ψωμί ή σαν μεζέ».
Χρήστος και Κατίνα Γούλα

1 σχόλιο:

  1. έκανα χθες και ήτανε καταπληκτικές
    τι αξία έχουν οι παλιές καλές συνταγές .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή