χοιρινό λίπος
Παρασκευή
«Γινότανε από το χοιρινό. Τα γουρούνια τότε είχανε πολύ ξύγκι.
Όταν τα σφάζαμε, χωρίζαμε τα ψαχνά, την πέτσα και το ξύγκι.
Πριν το αλατίσουμε για να το κάνουμε παστό, παίρναμε το ξύγκι και το βράζαμε καλά, σκέτο στον τέτζερα.
Εκείνο έλιωνε και έβγανε λάδι που το θέλαμε για το παστό.
Ό,τι έμενε το τρώγαμε.
Σαν ξεροτηγανισμένη πατάτα ήτανε.
Το τρώγαμε, ένα κομματάκι με ψωμί ή σαν μεζέ».
Χρήστος και Κατίνα Γούλα
έκανα χθες και ήτανε καταπληκτικές
ΑπάντησηΔιαγραφήτι αξία έχουν οι παλιές καλές συνταγές .....