Το φαγητό αυτό γίνεται όχι με τις κανονικές χυλοπίτες αλλά με νεροχυλοπίτες που είναι νηστίσιμες.
Υλικά
1 και 1/2 φλιτζάνια τσαγιού φακές
1 φλιτζάνι τσαγιού χυλοπίτες
3 ντομάτες
1/2 φλιτζάνια τσαγιού λάδι
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 φύλλα δάφνης
Παρασκευή
«Μαγειρεύουμε τις φακές κανονικά με ντοματούλα κρεμμυδάκι κλπ. δηλαδή:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τη ντομάτα μαζί στην κατσαρόλα και νερό αρκετό και τα βράζουμε. Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν (στην αρχή σε δυνατή φωτιά μετά χαμηλώνουμε) και όταν κοντεύουν να βράσουν βάνουμε και τη ντομάτα.
Προσέχουμε όμως όταν βράσουν να έχουν λίγο περισσότερο ζουμί από ό,τι όταν είναι σκέτες.
Αφού βράσουν οι φακές κανονικά, ρίχνουμε λίγες χυλοπίτες και τις αφήνουμε να πάρουν δυο χούχλους.
Σβήνουμε το μάτι και είναι έτοιμο το φαγητό».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου