Μια από τις αγαπημένες λιχουδιές των παιδικών μας χρόνων.
Απλή, εύκολη και νόστιμη συνταγή με ξεχωριστή παραδοσιακή γεύση
Απλή, εύκολη και νόστιμη συνταγή με ξεχωριστή παραδοσιακή γεύση
Υλικά
αλεύρι
νερό
αλάτι
λάδι για το τηγάνισμα
Παρασκευή
«Ανακατεύουμε τα υλικά και κάνουμε μια ζύμη προς το σκληρό.
Κόβουμε κομματάκια τη ζύμη και ανοίγουμε φύλλο λεπτό και στρογγυλό με τον πλάστη.
Κόβουμε το φύλλο με το μαχαίρι ή με το ειδικό εργαλείο σε κομμάτια (τετράγωνα ή μακρόστενα) και τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι.
Τα τηγανοψώματα τρώγονται όλο τον καιρό αλλά πάντοτε το καλοκαίρι όταν φτιάχνουμε τις χυλοπίτες. Τα τρώμε σκέτα αλλά συνήθως με μέλι, τυρί, ζάχαρη ή πετιμέζι».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου