Καλώς ήρθατε


στο νοτιότερο άκρο της Μεσσηνίας, στο ακρωτήρι Ακρίτας...
οι συνταγές σαν κομμάτι ζωής όχι σαν δοσολογία υλικών θα μας ψιθυρίσουνε πώς ζούσανε τα χωριά μας πριν τα εγκαταλείψουμε και μαζευτούμε στις πόλεις…

14 Απρ 2010

τηγανοψώματα

http://syntagesapokatina.blogspot.gr
τηγανόψωμο, παραδοσιακά Μεσσηνιακά ψωμάκια τηγανητά στο λάδι http://syntagesapokatina.blogspot.gr

Μια από τις αγαπημένες λιχουδιές των παιδικών μας χρόνων.
Απλή, εύκολη και νόστιμη συνταγή με ξεχωριστή παραδοσιακή γεύση

Υλικά
αλεύρι
νερό
αλάτι
λάδι για το τηγάνισμα


Παρασκευή
«Ανακατεύουμε τα υλικά και κάνουμε μια ζύμη προς το σκληρό.
Κόβουμε κομματάκια τη ζύμη και ανοίγουμε φύλλο λεπτό και στρογγυλό με τον πλάστη.
Κόβουμε το φύλλο με το μαχαίρι ή με το ειδικό εργαλείο σε κομμάτια (τετράγωνα ή μακρόστενα) και τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι.
Τα τηγανοψώματα τρώγονται όλο τον καιρό αλλά πάντοτε το καλοκαίρι όταν φτιάχνουμε τις χυλοπίτες. Τα τρώμε σκέτα αλλά συνήθως με μέλι, τυρί, ζάχαρη ή πετιμέζι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου