καρύτζαφλας χοιρινός Δεν είναι εύκολο να βρεί κανείς έναν τέτοιο μεζέ. Αν όμως βρεθείτε σε χωριό την εποχή που σφάζουν τα γουρούνια, μη παραλείψετε να τον δοκιμάσετε.
«Όταν το έσφαζε το γουρούνι -ο παππούλης σας ο Σάκουλας, να πούμε- έβγανε αμέσως το καρύτζαφλα (είναι ο λαιμός του γουρουνιού).
Τονε χάραζε σταυρωτά και τονε βάνανε οι άντρες στα κάρβουνα και τον ψήναμε.
Τον κόβαμε μπουκιές, ρίχναμε λεμόνι και τον τρώγαμε.
Τον περιμέναμε πώς και πώς».
Νικολέτα Γούλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου