Γλυκό μάλλον, παρά φαγητό, θεσπέσιας γεύσης που δυστυχώς δεν έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν οι κάτοικοι των πόλεων. Αν όμως έχετε τα μέσα και βρείτε πρωτόγαλα κατσίκας, μη παραλείψετε να δοκιμάσετε αυτή την συνταγή
Γίνεται μόνο από το πρώτο γάλα της γίδας, όταν δηλαδή γεννήσει και την αρμέξουν για πρώτη φορά, γι αυτό και φτιάχνεται κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν γεννάνε οι γίδες.
Υλικά
Γιδίσιο πρωτόγαλα
λάδι
αλάτι
ζάχαρη (προαιρετικά)
Παρασκευή
«Αλείφουμε το τηγάνι με λίγο λάδι και ρίχνουμε μέσα το γάλα με λίγο αλάτι.
Το αφήνουμε να σιγοβράσει και το τρυπάμε και το σηκώνουμε με το πιρούνι μέχρι να πήξει.
Το τρώμε με ζάχαρη ή σκέτο».
Το έφτιαχνε ο παππούς μου και μου αρεσε παρα πολύ.... η γευση του είναι καταπληκτικη και ιδιαίτερη...
ΑπάντησηΔιαγραφήχαρηκα που βρηκα την συνταγη εδώ.
ΤΟ ΠΙΟ ΑΓΝΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑ !!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήεχω φαει μπολικο κορκοφιγκι στα παιδικα μου χρονια...να εισαι καλα που μου θυμησες οτι δεν εκτιμουσα οταν το ειχα . Αυτη η γευση , μαζι με τη χαρα της νεας ζωης που μολις ειχε ερθει στον κοσμο μας ειναι μια απο τις ωραιοτερες αναμνησεις των παιδικων μου χρονων . Σε ευχαριστω πραγματικα .
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο θυμάμαι και εγώ. Το παρασκευαζουν στα Χωρια της Γορτυνιας Τελικά μέσα στην απλότητα κρύβονται πολλή ωραία πράγματα.
ΑπάντησηΔιαγραφή