Η παραδοσιακή Πελοποννησιακή ομελέτα με φρέσκια ντομάτα και αυγουλάκια, εδώ με συνοδεία παστού και φέτας .
Γνωστή σε άλλα μέρη της Ελλάδας και ως στραπατσάδα. Εύκολο, γρήγορο και νόστιμο καλοκαιρινό πιάτο.
Γνωστή σε άλλα μέρη της Ελλάδας και ως στραπατσάδα. Εύκολο, γρήγορο και νόστιμο καλοκαιρινό πιάτο.
Υλικά
4-5 φρέσκιες ώριμες ντομάτες
2-3 αυγά
3-4 κομματάκια παστό
3-4 κομμάτια τυρί φέτα
λάδι για το τηγάνισμα
Όπως έχω μάθει κι εγώ να τον φτιάχνω
Παρασκευή
Τρίβουμε στον τρίφτη φρέσκια ντομάτα (μπορούμε επίσης να την ξεφλουδίσουμε και να την ψιλοκόψουμε) και τη ρίχνουμε στο τηγάνι, όπου έχουμε βάλει το λάδι να ζεσταίνεται.
Αφού απορροφήσει τα περισσότερα υγρά της η ντομάτα, ρίχνουμε κομμάτια από το παστό και το τυρί. Παίρνουν αυτά μερικές βράσεις και μετά χτυπάμε τα αυγά, τα ρίχνουμε στο τηγάνι, ανακατεύουμε ελαφρά και σβήνουμε τη φωτιά.
Αν δεν είστε πολύ μερακλήδες, μην αλατοπιπερώσετε.
Το τυρί είναι αλμυρό και το παστό πικάντικο.
Μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα υλικά: όπως λιαστή ντομάτα και αντί να χτυπήσουμε το αυγό να το ρίξουμε ολόκληρο μέσα και να γίνει σαν τηγανητό μάτι.
Υπέροχη συνταγή, θέλω πολύ να την δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφή