Υλικά
1 κιλό σπανάκι
1 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι
3-4 κρεμμύδια
1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
1 ντομάτα ή πελτέ διαλυμένο σε νερό (προαιρετικά)
λίγο άνηθο
λίγο λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Παρασκευή
«Πλένουμε και κόβουμε το σπανάκι.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και το κρεμμύδι να τσιγαριστεί λίγο και ρίχνουμε μέσα το σπανάκι και τον άνηθο.
Τσιγαρίζουμε λίγο και το σπανάκι να μαραθεί και ρίχνουμε λίγο νερό να βράσει.
(Το νερό δεν πρέπει να είναι πολύ γιατί και το σπανάκι βγάζει υγρά.
Μαζί με τη ντομάτα δεν πρέπει να είναι πάνω από 1 και 1/2 φλιτζάνια).
Αλατοπιπερώνουμε και στη μέση περίπου της βράσης ρίχνουμε τη ντομάτα.
Δεκαπέντε λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε και το ρύζι.
Σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο να φουσκώσει το ρύζι.
Σερβίρουμε με λίγο λεμόνι στο πιάτο».
ή αν θέλουμε προσθέτουμε τον άνηθο λίγο πριν το τέλος για να διατηρήσει έτσι όλο του το άρωμα
Γευστικό, θρεπτικό και ότι πρέπει...
ΑπάντησηΔιαγραφή