500 γραμμ. μαυρομάτικα φασόλια
500 γραμμ. άγρια χόρτα
1 ποτήρι λάδι
1-2 κρεμμύδια
κρεμμυδόφυλλα φρέσκα
μαϊντανό
σέλινο
άνηθο
μάραθο
δυόσμο
αλάτι
πιπέρι
Παρασκευή
«Πλένεις τα μαυρομάτικα, τα βάνεις και βράζουνε να τα σκεπάζει το νερό.
Να βράσουνε καλά.
Τσιγαρίζεις το κρεμμυδάκι, τα χόρτα και ό,τι άλλες μυρουδιές έχεις.
Ρίνεις λίγο νεράκι να βράσουνε.
Μόλις βράσουνε τα χορταράκια ρίνεις εκεί μέσα τα μαυρομάτικα.
Θέλεις να ρίξεις λίγο ζουμάκι απ’ τα φασόλια ρίνεις, δε θέλεις τα αφήνεις να βράσουνε με το ζουμί που έχουνε τα χορταρικά.
Τα αφήνεις λίγο να αχνιστούνε, δε θέλει πολύ»
Παναγιώτα Ευστ. Μαράντου
Τα μαυρομάτικα είναι η αδυναμία μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία συνταγή!