Καλώς ήρθατε


στο νοτιότερο άκρο της Μεσσηνίας, στο ακρωτήρι Ακρίτας...
οι συνταγές σαν κομμάτι ζωής όχι σαν δοσολογία υλικών θα μας ψιθυρίσουνε πώς ζούσανε τα χωριά μας πριν τα εγκαταλείψουμε και μαζευτούμε στις πόλεις…

8 Απρ 2010

χυλός

http://syntagesapokatina.blogspot.gr
νόστιμος χυλός για μικρούς και μεγάλους http://syntagesapokatina.blogspot.gr

Νόστιμο και εύκολο πρωϊνό για μικρούς και μεγάλους, κατάλληλο για τις μέρες της νηστείας.

Είναι ένα φαγητό πολύ απλό που το συνηθίζουνε να το τρώνε ακόμα και τώρα οι γεροντότεροι για πρωινό τις μέρες της νηστείας. Είναι ελαφρύς και χωνεύεται εύκολα («ο χυλός μέχρι να σταθείς ορθός»)

Υλικά
αλεύρι
νερό
λάδι
αλάτι


Παρασκευή
«Ρίχνουμε στο τηγάνι νερό, λίγο αλάτι και λίγο αλεύρι.
Ανακατεύουμε με πιρούνι μέχρι να γίνει κρέμα (να μην πήξει πολύ).
Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά ρίχνουμε λίγο λάδι.
Τρώγεται ζεστός με μέλι, με πετιμέζι ή με ζάχαρη.
Αν μας αρέσει δεν τον ανακατεύουμε προς το τέλος για να κολλήσει στο τηγάνι και να φάμε μετά τα ξύσματα με το κουτάλι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου