Καλώς ήρθατε


στο νοτιότερο άκρο της Μεσσηνίας, στο ακρωτήρι Ακρίτας...
οι συνταγές σαν κομμάτι ζωής όχι σαν δοσολογία υλικών θα μας ψιθυρίσουνε πώς ζούσανε τα χωριά μας πριν τα εγκαταλείψουμε και μαζευτούμε στις πόλεις…

23 Απρ 2010

σκορδαλιά

http://syntagesapokatina.blogspot.gr

Η σκορδαλιά συνοδεύει τα χόρτα και το μπακαλιάρο συνήθως, ενώ η αναλογία στα υλικά είναι θέμα προτίμησης. 
Αν δηλαδή τη θέλουμε δυνατή, βάζουμε πολύ σκόρδο, αν τη θέλουμε ελαφριά βάζουμε περισσότερη πατάτα.

Υλικά
1 κιλό πατάτες
5 σκελίδες σκόρδο
5 κουταλιές σούπας ξύδι
1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
1 κουταλάκι αλάτι

Παρασκευή
«Καθαρίζουμε το σκόρδο, το βάζουμε στο γουδί μαζί με το αλάτι και το κοπανάμε να λιώσει.
Μετά ρίχνουμε τις πατάτες μία - μία βρασμένες και ξεφλουδισμένες.
Τα κοπανάμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν αλοιφή.
Όταν τελειώσουμε τις πατάτες ρίχνουμε το λάδι και το ξύδι λίγο το ένα λίγο το άλλο μέχρι να τα βάλουμε όλα».
Τώρα βέβαια αντί για γουδί χρησιμοποιούμε το μπλέντερ.
Παναγιώτα Γούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου