γόπες τηγανητές |
μαρίδες τηγανητές |
Υλικά
ψιλά ψάρια (μαρίδα, αθερίνα, γόπα)
αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα
Παρασκευή
«Συνηθισμένα τα ψιλά ψάρια μαρίδες ή αθερίνες ή γόπες.
Γίνονται τηγανητά αφού πρώτα τα αλευρώσουμε.
Τις μαρίδες για να μη σκορπίζουν στο τηγάνι όταν τις αλευρώνουμε τις κολλάμε 3-4 με τις ουρές τους και τις ρίχνουμε έτσι στο καυτό λάδι.
Παλιά τις περνάγαμε και στη ρίγανη.
Παίρναμε ξυλάκια ρίγανης μικρά, τρουπάγαμε τα μάτια, 3-4 ψαράκια μαζί, τα αλευρώναμε και τα ρίχναμε στο τηγάνι».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου