Καλώς ήρθατε


στο νοτιότερο άκρο της Μεσσηνίας, στο ακρωτήρι Ακρίτας...
οι συνταγές σαν κομμάτι ζωής όχι σαν δοσολογία υλικών θα μας ψιθυρίσουνε πώς ζούσανε τα χωριά μας πριν τα εγκαταλείψουμε και μαζευτούμε στις πόλεις…

6 Απρ 2010

ψάρια τηγανητά

http://syntagesapokatina.blogspot.gr
ψάρια τηγανητά http://syntagesapokatina.blogspot.gr
γόπες τηγανητές
ψάρια τηγανητά http://syntagesapokatina.blogspot.gr
μαρίδες τηγανητές

Υλικά
ψιλά ψάρια (μαρίδα, αθερίνα, γόπα)
αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα


Παρασκευή
«Συνηθισμένα τα ψιλά ψάρια μαρίδες ή αθερίνες ή γόπες.
Γίνονται τηγανητά αφού πρώτα τα αλευρώσουμε.
Τις μαρίδες για να μη σκορπίζουν στο τηγάνι όταν τις αλευρώνουμε τις κολλάμε 3-4 με τις ουρές τους και τις ρίχνουμε έτσι στο καυτό λάδι.
Παλιά τις περνάγαμε και στη ρίγανη.
Παίρναμε ξυλάκια ρίγανης μικρά, τρουπάγαμε τα μάτια, 3-4 ψαράκια μαζί, τα αλευρώναμε και τα ρίχναμε στο τηγάνι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου