Πολύ γευστική χειμωνιάτικη σούπα, θρεπτική και πεντανόστιμη, γίνεται εύκολα και γρήγορα.
500 γραμμάρια ψιλοφάσουλα
λάδι όσο θέλεις
λεμόνι
αλάτι
πιπέρι (προαιρετικο)
Παρασκευή
«Πλένω τα ψιλοφάσουλα, τα ρίχνω στην κατσαρόλα και τα αφήνω να βράσουνε.
Όταν αρχίσουνε να βράσουνε -θέλουνε δυνατή φωτιά και μπόλικο νερό- με την τρυπητή κουτάλα βγάνουμε τα φλούδια.
Άιντε - άιντε τις πετάς τις φλούδες.
Όταν βγάλουμε τις φλούδες τα αφήνουμε να βράσουν.
Ρίχνουμε λεμόνι, λάδι, αλάτι.
Ό,τι χρειάζεται».
Παναγιώτα Ευστ. Μαράντου
ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ , ΠΟΛΥ ΤΟΥ ΠΑΕΙ . ΕΠΙΣΗΣ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ ΤΟ ΔΙΑΛΥΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΑΛΕΥΡΙ , ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΖΟΥΜΙ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ , ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ . ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΝΟΣΤΙΜΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ . ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΟΣ ΤΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ...
ΑπάντησηΔιαγραφήStin athina den to kseroun kan..egw pou eime apo ti kalamata to exw fai eine pooli nostimo fai..krima pou den to vrisko stin athina😕😕
ΑπάντησηΔιαγραφήΣήμερα τα βρήκα στην Ευριπίδου, εκει που πουλάνε τα μπαχαρικά...εχω ακούσει πολ΄λά καλά γι αυτό το όσπριο ,.θα το φτιάξω σήμερα για πρώτη φορά.
ΑπάντησηΔιαγραφή