Καλώς ήρθατε


στο νοτιότερο άκρο της Μεσσηνίας, στο ακρωτήρι Ακρίτας...
οι συνταγές σαν κομμάτι ζωής όχι σαν δοσολογία υλικών θα μας ψιθυρίσουνε πώς ζούσανε τα χωριά μας πριν γίνουμε όλοι πρωτευουσιάνοι…

8 Απρ 2010

ψιλοφάσουλα σούπα

http://syntagesapokatina.blogspot.gr
ψιλοφάσουλα Μεσσηνιακής γης ή ροβίτσα http://syntagesapokatina.blogspot.gr

Πολύ γευστική χειμωνιάτικη σούπα, θρεπτική και πεντανόστιμη, γίνεται εύκολα και γρήγορα.

Υλικά
500 γραμμάρια ψιλοφάσουλα
λάδι όσο θέλεις
λεμόνι
αλάτι
πιπέρι (προαιρετικο)

Παρασκευή
«Πλένω τα ψιλοφάσουλα, τα ρίχνω στην κατσαρόλα και τα αφήνω να βράσουνε.
Όταν αρχίσουνε να βράσουνε -θέλουνε δυνατή φωτιά και μπόλικο νερό- με την τρυπητή κουτάλα βγάνουμε τα φλούδια.
Άιντε - άιντε τις πετάς τις φλούδες.
Όταν βγάλουμε τις φλούδες τα αφήνουμε να βράσουν.
Ρίχνουμε λεμόνι, λάδι, αλάτι.
Ό,τι χρειάζεται».

Παναγιώτα Ευστ. Μαράντου

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ , ΠΟΛΥ ΤΟΥ ΠΑΕΙ . ΕΠΙΣΗΣ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ ΤΟ ΔΙΑΛΥΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΑΛΕΥΡΙ , ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΖΟΥΜΙ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ , ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ . ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΝΟΣΤΙΜΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ . ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΟΣ ΤΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή