Καλώς ήρθατε


στο νοτιότερο άκρο της Μεσσηνίας, στο ακρωτήρι Ακρίτας...
οι συνταγές σαν κομμάτι ζωής όχι σαν δοσολογία υλικών θα μας ψιθυρίσουνε πώς ζούσανε τα χωριά μας πριν τα εγκαταλείψουμε και μαζευτούμε στις πόλεις…

8 Απρ 2010

τραχανάς άσπρος

http://syntagesapokatina.blogspot.gr
 
Υλικά
1 φλιτζάνι τραχανάς
3 και 1/2 φλιτζάνια νερό
τριμμένη μυτζήθρα (προαιρετικά)
κομματάκια μπαγιάτικο ψωμί (προαιρετικά)
λίγο λάδι
αλάτι


Παρασκευή
«Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει και μετά ρίχνουμε μέσα τον τραχανά με λίγο αλάτι.
Τον βράζουμε 10 λεπτά και βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σε καυτό λάδι τηγανίζουμε κομματάκια μπαγιάτικου (κατά προτίμηση) ψωμιού.
Ρίχνουμε το ψωμί μέσα στον τραχανά και τον σερβίρουμε ζεστό πασπαλισμένο με τριμμένη μυτζήθρα».

3 σχόλια:

  1. Νόστιμη και εύκολη η συνταγή σου. Πραγματικά μ΄ ενθουσίασε. Τέλειος ο τραχανάς! Κι εγώ έτσι τον φτιάχνω μόνο που βάζω βούτυρο αντί για λάδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαμα το βραδυ θα φαμε τραχανα με μπουκιτσες ; Ρωταγα πολυ συχνα . Και η απαντηση ηταν παντα ΝΑΙ . Εγω εκοβα τις μπουκιτσες με τα χερια και η μανα μου τις περναγε απο το τηγανι-μαγικη αυτη η στιγμη στα παιδικα μου ματια-κι απο τις πιο αγαπημενες . Να εισαι καλα Ελενη . Με πονας και με κανεις χαρουμενη ταυτοχρονα , με τις συνταγες των φαγητων που μας αναστησαν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή