Καλώς ήρθατε


στο νοτιότερο άκρο της Μεσσηνίας, στο ακρωτήρι Ακρίτας...
οι συνταγές σαν κομμάτι ζωής όχι σαν δοσολογία υλικών θα μας ψιθυρίσουνε πώς ζούσανε τα χωριά μας πριν τα εγκαταλείψουμε και μαζευτούμε στις πόλεις…

5 Μαΐ 2010

σπαράγγια κεφτέδες

http://syntagesapokatina.blogspot.gr
σύντομα, οι σπαράγγοκεφτέδες της Κατίνας, θα είναι έτοιμοι http://syntagesapokatina.blogspot.gr

σπαράγγια κεφτέδες της Κατίνας http://syntagesapokatina.blogspot.gr


Νεότερη συνταγή
Υλικά
άγρια σπαράγγια
1 ντομάτα τριμμένη
ταραμοσαλάτα (προαιρετικά)
τριμμένη φρυγανιά
αλεύρι
αλάτι
λάδι για το τηγάνισμα
κρεμμύδι
κρεμμυδόφυλλα
δυόσμο
μπαχαρικά
πορτοκαλόφλουδα ξεραμένη και τριμμένη


Παρασκευή
«Κόβουμε τα σπαράγγια σε μικρά κομματάκια (μπορούμε να τα βάλουμε τώρα στο μπλέντερ).
Τα ρίχνουμε σε λεκανίτσα και βάζουμε και όλα τα μυρωδικά ψιλοκομμένα (κρεμμύδι, δυόσμο, κρεμμυδόφυλλα, μπαχαρικά, πορτοκαλόφλουδα ξεραμένη και τριμμένη).
Ζυμώνουμε με αλεύρι όχι πολύ σφιχτό και παίρνουμε κουταλιές, ρίχνουμε στο τηγάνι και τηγανίζουμε τους κεφτέδες».
Κατίνα Χρίστου Γούλα

1 σχόλιο:

  1. Πολύ νόστιμοι και αφράτοι! Όταν τους έψηνα μοσχοβολούσε όλος ο τόπος! Συγχαρητήρια για την υπέροχη συνταγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή