1 κιλό μακριές μέτριες μελιτζάνες
1 μεγάλο μάτσο σέλινο με τα κλωνάρια
10 σκελίδες σκόρδο
βασιλικό φρέσκο
ξύδι
λάδι
αλάτι χοντρό
Παρασκευή
«Πλένουμε τις μελιτζάνες και με το μαχαίρι κάνουμε στην κάθε μία τέσσερις μικρές χαρακιές (μικρές για να μη διαλυθεί στο βράσιμο η μελιτζάνα).
Τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με μπόλικο νερό (να τις σκεπάζει) και τις αφήνουμε να βράσουν μέχρι να τσιμπιούνται (να βγαίνει με το νύχι η πέτσα).
Στο ίδιο νερό ζεματάμε και το σέλινο λίγο για να μαλακώσει και να μπορούμε να δέσουμε τις μελιτζάνες.
Όταν βράσουν οι μελιτζάνες τις βγάζουμε με την τρυπητή κουτάλα σε ένα ταψί και τις ραντίζουμε με αρκετό ξύδι.
Τις αλατίζουμε με χοντρό αλάτι και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Μέχρι να κρυώσουν οι μελιτζάνες ετοιμάζουμε τη γέμιση: καθαρίζουμε το σκόρδο, πλένουμε το βασιλικό και το σέλινο, ψιλοκόβουμε τα υλικά και τα βάνουμε σε λεκανίτσα.
Ρίχνουμε αλάτι και ξύδι.
Τα τρίβουμε με το χέρι μας και τα αφήνουμε.
Όταν κρυώσουν οι μελιτζάνες, παίρνουμε μία-μία και τη γεμίζουμε στις τρύπες με την ψιλοκομμένη γέμιση.
Ύστερα δένουμε τη μελιτζάνα γύρω- γύρω με το κλωνάρι του σέλινου που έχουμε ζεματίσει.
Όταν τις ετοιμάσουμε τις βάζουμε στο σουρωτήρι μας να στραγγίξουν τα ξύδια.
Όταν στραγγίξουν τις βάνουμε σε γυάλα και τις σκεπάζουμε με λάδι.
Σε δυο μέρες είναι έτοιμες».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου