1 κιλό μπάμιες
3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φλυτζάνι λάδι
λίγο ξύδι
δυόσμος (δυο φύλλα)
αλάτι
Παρασκευή
«Καθαρίζουμε τις μπάμιες, κόβουμε δηλαδή το πράσινο μέρος της ουράς τους και αφήνουμε το άσπρο για να μη «σαλιάζει» (γίνεται γλοιώδης)
Τις πλένουμε καλά και τις ραντίζουμε με ξύδι.
Τις βάνουμε για μια ώρα περίπου στον ήλιο να στεγνώσουν.
Τις πλένουμε πάλι καλά και τις περνάμε από το τηγάνι με λίγο λάδι.
Τρίβουμε τη ντομάτα, τη βάνουμε στην κατσαρόλα με το λάδι, το κρεμμύδι και το δυόσμο να πάρει δυο τρεις χούχλους και ρίχνουμε τις μπάμιες μαζί με το λάδι του τηγανιού.
Αλατίζουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει χωρίς να το ανακατέψουμε».
Κατίνα Γούλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου