Καλώς ήρθατε


στο νοτιότερο άκρο της Μεσσηνίας, στο ακρωτήρι Ακρίτας...
οι συνταγές σαν κομμάτι ζωής όχι σαν δοσολογία υλικών θα μας ψιθυρίσουνε πώς ζούσανε τα χωριά μας πριν γίνουμε όλοι πρωτευουσιάνοι…

6 Μαΐ 2010

μελιτζάνες τηγανητές

http://syntagesapokatina.blogspot.gr
μελιτζάνες τηγανητές με πατάτες και σάλτσα από φρέσκια ντομάτα http://syntagesapokatina.blogspot.gr

Υλικά
μελιτζάνες
κολοκύθια
αλεύρι για το κουρκούτι
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι

Παρασκευή
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες, τις αλατίζουμε.
Ετοιμάζουμε το κουρκούτι:
Σε μία λεκανίτσα ανακατεύουμε το αλεύρι με το νερό, ώστε να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Ρίχνουμε το αλάτι που θέλουμε.
Βουτάμε τις μελιτζάνες στο κουρκούτι και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Τρώγονται με το που θα βγουν από το τηγάνι, όσο είναι ακόμα ζεστές.
Αν θέλουμε, μπορούμε να τις τηγανίσουμε και χωρίς κουρκούτι.
Πάλι νόστιμες γίνονται και πιο ελαφριές.

Είναι καλοκαιρινό φαγητό, συνδυάζεται με πατάτες τηγανιτές και συνοδεύεται συχνά με σάλτσα από φρέσκια ντομάτα

1 σχόλιο:

  1. Το έφτιαχνε η μαμά μου πολύ συχνά το καλοκαίρι, χωρίς τις πατάτες όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή