Υλικά
μελιτζάνες
κολοκύθια
αλεύρι για το κουρκούτι
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι
Παρασκευή
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες, τις αλατίζουμε.
Ετοιμάζουμε το κουρκούτι:
Σε μία λεκανίτσα ανακατεύουμε το αλεύρι με το νερό, ώστε να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Ρίχνουμε το αλάτι που θέλουμε.
Βουτάμε τις μελιτζάνες στο κουρκούτι και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Τρώγονται με το που θα βγουν από το τηγάνι, όσο είναι ακόμα ζεστές.
Αν θέλουμε, μπορούμε να τις τηγανίσουμε και χωρίς κουρκούτι.
Πάλι νόστιμες γίνονται και πιο ελαφριές.
Είναι καλοκαιρινό φαγητό, συνδυάζεται με πατάτες τηγανιτές και συνοδεύεται συχνά με σάλτσα από φρέσκια ντομάτα
Το έφτιαχνε η μαμά μου πολύ συχνά το καλοκαίρι, χωρίς τις πατάτες όμως.
ΑπάντησηΔιαγραφή