Καλώς ήρθατε


στο νοτιότερο άκρο της Μεσσηνίας, στο ακρωτήρι Ακρίτας...
οι συνταγές σαν κομμάτι ζωής όχι σαν δοσολογία υλικών θα μας ψιθυρίσουνε πώς ζούσανε τα χωριά μας πριν γίνουμε όλοι πρωτευουσιάνοι…

6 Μαΐ 2010

σύκα ξερά ριγανάτα

http://syntagesapokatina.blogspot.gr
σύκα ξερά ριγανάτα http://syntagesapokatina.blogspot.gr

Υλικά
ασπρόσυκα ή αυγόσυκα
λίγο λάδι
νερό
ρίγανη

λουκουμόσκονη 

Από τα αυγόσυκα λιάζουμε τα δεύτερα όχι τα πρώτα που είναι μεγάλα και γίνονται τον Ιούνιο

Παρασκευή
«Μαζεύουμε τα σύκα και τα λιάζουμε πάνω σε καλαμωτές ή σε σανίδα.
Τα κουνάμε κάπου-κάπου να μη κολλήσουνε από το μέλι τους και τα μαλάζουμε για να μη μπαίνει το σκουλήκι.
Μόλις αρχινάνε να ξεραίνουνται, τα ψάχνουμε με τα δάχτυλά μας, όπως τα μαλάζουμε ποιο έγινε και το βάνουμε στη μπάντα.
Αφού γένουνε ούλα, τα μαζώνουμε και ρίχνουμε μέσα σε μια λεκανίτσα λίγο νερό και λίγο λάδι και ρίγανη.
Αλείφουμε τα χέρια μας στο νερό και στο λάδι και τα μαλάζουμε, τα τρίβουμε και τα κάνουμε όπως θέλουμε ή σα μασουράκι ή σαν πλάκα.
Τα βάνουμε σε μια κασελίτσα ξύλινη και τα πασπαλίζουμε με λουκουμόσκονη.
Πρέπει όμως να έχεις και δόντια να τα μασήσεις».
Παναγιώτης Κ. Κατσούλιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου