1 μικρό ζεστό καρβελάκι
λίπος από το παστό
μυζήθρα
Παρασκευή
«Ψήνουμε ένα μικρό καρβελάκι και όταν το βγάλουμε από το φούρνο έτσι όπως είναι ζεστό, το κόβουμε κομμάτια με το χέρι μέσα σε μια καδίνα (πήλινη λεκάνη) και το περιχύνουμε με λίπος από το παστό. Πάνω ρίχνουμε μυζήθρα και το τρώμε εκείνη τη στιγμή.
Η κόρα είναι τραγανή και κάνει κρατσ-κρατς».
Χρίστος Γ. Γούλας
Εκτος απο αυτη τη μπουκουβαλα , κανουμε και αυτη της Αναλυψεως Του Κυριου , τη γλυκια . Κοβουμε μικρες μπουκιτσες το ζεστο καρβελακι με τα χερια , το περιχυνουμε με φρεσκο καυτο βουτυρο και το πασπαλιζουμε με ζαχαρη...απλα τελειο . Κυπαρισσια .
ΑπάντησηΔιαγραφή