Υλικά
1 φλυτζάνι ρύζι
3/4 του κιλού πατάτες
2 κρεμμύδια
1/3 φλυτζανιού λάδι
1 ντομάτα
λίγο τοματοπελτέ
αλάτι
κανέλα (προαιρετικό)
Παρασκευή
«Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τις πατάτες (κομμένες όπως θέλουμε).
Μετά ρίχνουμε μέσα τη φρέσκια ντομάτα κομμένη κομμάτια ή τριμμένη στον τρίφτη και τον τοματοπελτέ.
Την αφήνουμε λίγο να τσιγαριστεί, ρίχνουμε αν θέλουμε την κανέλα και μετά βάζουμε νερό.
Όταν βράσουν οι πατάτες ρίχνουμε το ρύζι και λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το βράσιμο για όσα λεπτά χρειάζεται να γίνει το ρύζι».
Παναγιώτα Γούλα
Αντί για πατάτες μπορούμε να βάλουμε γλυκό κολοκύθι
Ελένη Βασίλη Μαράντου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου