Καλώς ήρθατε


στο νοτιότερο άκρο της Μεσσηνίας, στο ακρωτήρι Ακρίτας...
οι συνταγές σαν κομμάτι ζωής όχι σαν δοσολογία υλικών θα μας ψιθυρίσουνε πώς ζούσανε τα χωριά μας πριν τα εγκαταλείψουμε και μαζευτούμε στις πόλεις…

17 Απρ 2010

ριγανάδα

http://syntagesapokatina.blogspot.gr
η πατροπαράδοτη ριγανάδα, γευσικότατο, κυρίως καλοκαιρινό κολατσιό http://syntagesapokatina.blogspot.gr

Στην Καταλονία αγαπούν το "Pa amb tomaquet" (δηλαδή Ψωμί με ντομάτα),
που δε λείπει ποτέ από τα τραπέζια τους. Στην Μεσσηνία προτιμάμε την ριγανάδα, ένα νόστιμο κολατσιό, ιδίως για το καλοκαίρι.

Είναι καλοκαιρινό φαγητό, όταν υπάρχουν οι φρέσκιες ντομάτες

Υλικά
ψωμί
ντομάτα φρέσκια
λάδι
αλάτι
ρίγανη


Παρασκευή
«Κόβουμε ψωμί χωριάτικο φέτες στρογγυλές, να έχουνε γύρω-γύρω κόρα.
Τρίβουμε με τον τρίφτη πάνω ντομάτα φρέσκια.
Ρίχνουμε αλάτι, ρίγανη και λάδι.
Η ριγανάδα τρώγεται σκέτη αλλά και με τυρί ή ελιές».

1 σχόλιο: