Στην Καταλονία αγαπούν το "Pa amb tomaquet" (δηλαδή Ψωμί με ντομάτα),
που δε λείπει ποτέ από τα τραπέζια τους. Στην Μεσσηνία προτιμάμε την ριγανάδα, ένα νόστιμο κολατσιό, ιδίως για το καλοκαίρι.
που δε λείπει ποτέ από τα τραπέζια τους. Στην Μεσσηνία προτιμάμε την ριγανάδα, ένα νόστιμο κολατσιό, ιδίως για το καλοκαίρι.
Είναι καλοκαιρινό φαγητό, όταν υπάρχουν οι φρέσκιες ντομάτες
Υλικά
ψωμί
ντομάτα φρέσκια
λάδι
αλάτι
ρίγανη
Παρασκευή
«Κόβουμε ψωμί χωριάτικο φέτες στρογγυλές, να έχουνε γύρω-γύρω κόρα.
Τρίβουμε με τον τρίφτη πάνω ντομάτα φρέσκια.
Ρίχνουμε αλάτι, ρίγανη και λάδι.
Η ριγανάδα τρώγεται σκέτη αλλά και με τυρί ή ελιές».
Καλό μου θύμησες τα νιάτα μου
ΑπάντησηΔιαγραφή