Παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξετε φρέσκα, σπιτικά, χειροποίητα μακαρόνια, με αλεύρι και νερό. Από την παραγωγή στην κατανάλωση!
Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1-2 αυγά
νερό
λάδι για το άρτυμα
αλάτι (προαιρετικό)
τριμμένη μυτζήθρα (κεφαλοτύρι της περιοχής)
Παρασκευή
«Ανακατώνουμε στη λεκανίτσα μας το αλεύρι, τα αυγά και το νερό και ζυμώνουμε ένα ζυμάρι προς το σκληρό.
Ύστερα κόβουμε κομματάκια απ’ το ζυμάρι, απλώνουμε στο τραπέζι αλεύρι και πλάθουμε λεπτά μακαρόνια (τώρα τα ανοίγουμε στη μηχανή).
Κόβουμε τα μακαρόνια κομμάτια (αν είναι στη μηχανή δεν χρειάζεται να τα κόψουμε, βγαίνουνε έτοιμα) και τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει.
Τα αφήνουμε πέντε με δέκα λεπτά - τα ανακατεύουμε κάπου - κάπου.
Μετά τα στραγγίζουμε καλά, τα βάζουμε σε λεκάνη ή στο ταψί και τα αρταίνουμε με τριμμένη μυτζήθρα.
Από πάνω τους ρίχνουμε λίγο καυτό λάδι».
Και στα μακαρόνια - όπως και στις μπουκιές - επειδή τις πασπαλίζουνε με πολύ αλμυρή χωριάτικη μυτζήθρα για να τις "αρτύσουνε", αποφεύγουν οι νοικοκυρές του χωριού να ρίχνουν αλάτι.
Όπως και να το κάνουμε τα χειροποίητα μακαρόνια έχουν άλλη χάρη. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ τέτοια μακαρόνια, αλλά είμαι σίγουρη ότι είναι εξαιρετικά. Θα τα φτιάξω σύντομα.
ΑπάντησηΔιαγραφή