1 φλυτζάνι τραχανάς
3 φλυτζάνια νερό
1/2 φλυτζάνι φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα ή τοματοπελτές
λίγο λάδι
αλάτι
Παρασκευή
Τσιγαρίζουμε σε λάδι φρέσκια ντομάτα ή πάστα.
Ρίχνουμε νερό και αφού χουχλάξει ρίχνουμε τον τραχανά.
Αλατίζουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε 5-10 λεπτά να βράσει.
Πολύ νόστιμος γίνεται αν χρησιμοποιήσουμε το ζουμί από το κρέας
(κοτόπουλο ή κατσίκι)
Υπέροχο φαγητό, ειδικά για τις κρύες χειμωνιάτικες νύχτες και τα ξενύχτια.
ΑπάντησηΔιαγραφή