Καλώς ήρθατε


στο νοτιότερο άκρο της Μεσσηνίας, στο ακρωτήρι Ακρίτας...
οι συνταγές σαν κομμάτι ζωής όχι σαν δοσολογία υλικών θα μας ψιθυρίσουνε πώς ζούσανε τα χωριά μας πριν τα εγκαταλείψουμε και μαζευτούμε στις πόλεις…

7 Απρ 2010

τραχανάς κοκκινιστός

Υλικά
1 φλυτζάνι τραχανάς
3 φλυτζάνια νερό
1/2 φλυτζάνι φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα ή τοματοπελτές
λίγο λάδι

αλάτι

Παρασκευή
Τσιγαρίζουμε σε λάδι φρέσκια ντομάτα ή πάστα.
Ρίχνουμε νερό και αφού χουχλάξει ρίχνουμε τον τραχανά.
Αλατίζουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε 5-10 λεπτά να βράσει.

Πολύ νόστιμος γίνεται αν χρησιμοποιήσουμε το ζουμί από το κρέας
(κοτόπουλο ή κατσίκι)

1 σχόλιο:

  1. Υπέροχο φαγητό, ειδικά για τις κρύες χειμωνιάτικες νύχτες και τα ξενύχτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή