Κλασικό αγαπημένο πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο, από τα κυρίαρχα στην νηστεία της σαροκοστής, που μυρίζει θάλασσα και αρέσει σε όλους.
συνηθισμένο φαγητό στις κηδείες όταν ήταν Σαρακοστή
Υλικά
300 γραμμάρια χταπόδι ξερό
500 γραμμ. μακαρόνια σπαγγέτο
2 κουταλιές της σούπας πελτές ή φρέσκια ντομάτα
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
1 κρεμμύδι τριμμένο στον ψιλό τρίφτη
αλάτι
πιπέρι
κανέλα
Παρασκευή
«Μουσκεύουμε το χταπόδι από το βράδυ να μαλακώσει.
Το πρωί το κόβουμε κομματάκια, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε το χταπόδι να τσιγαριστεί λίγο και μετά τη ντομάτα.
Βάζουμε το νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, κανέλα, να πάρουν δυο-τρεις βράσεις και συμπληρώνουμε νερό όσο χρειάζεται για τα μακαρόνια.
Όταν πάρει βράση το νερό, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε να βράσουνε».
Βούλα Γούλα-Μαράντου
Σημ: Τώρα χρησιμοποιούμε κατεψυγμένο ή φρέσκο χταπόδι.
Το ξερό δεν ξέρω αν μπορούμε να το βρούμε εύκολα.
Παρα πολύ νόστιμο. Είναι από τα αγαπημένα μας φαγητά.
ΑπάντησηΔιαγραφή