Καλώς ήρθατε


στο νοτιότερο άκρο της Μεσσηνίας, στο ακρωτήρι Ακρίτας...
οι συνταγές σαν κομμάτι ζωής όχι σαν δοσολογία υλικών θα μας ψιθυρίσουνε πώς ζούσανε τα χωριά μας πριν γίνουμε όλοι πρωτευουσιάνοι…

16 Απρ 2010

τηγανίτες

http://syntagesapokatina.blogspot.gr
τραγανές, λαχταριστές, παραδοσιακές τηγανίτες με μέλι http://syntagesapokatina.blogspot.gr

Υπέροχες, λαχταριστές παραδοσιακές τηγανίτες, εύκολη και γρήγορη συνταγή με υλικά που βρίσκονται σε κάθε σπίτι.
Αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους.

Υλικά
αλεύρι
νερό
αλάτι
λάδι για το τηγάνισμα

ζάχαρη ή μέλι ή πετιμέζι

Παρασκευή
«Ανακατεύουμε αλεύρι και νερό να γίνει αραιός χυλός και ρίχνουμε και λίγο αλάτι.
Βάζουμε το λάδι στη φωτιά να κάψει.
Ύστερα ρίχνουμε με το κουτάλι στο καυτό λάδι μία-μία κουταλιά το χυλό.
Τηγανίζουμε τις τηγανίτες και από τις δυο μεριές, τις βγάζουμε και τις τρώμε ζεστές με ζάχαρη μέλι ή πετιμέζι.
Τις τρώμε συνήθως για πρωινό όταν είναι νηστεία».

4 σχόλια:

  1. poli wres einai alla ekana mia paralagi :evala gala kai 1 augo kai ginan poli afrates kai nostimes .........telies h sintage sou na se kala kaneis kinoniko ergo sths mikroteres kopeles maresh h paradosiaki kouzina......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι αναλογία αλεύρι-νερό προτείνετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα φλιτζάνι αλεύρι και ένα φλιτζάνι νερό δίνουν παχύρρευστο χυλό και γίνονται κάπως χοντρές οι τηγανίτες. Προσωπικά τις προτιμώ λεπτότερες γι αυτό αραιώνω περισσότερο τον χυλό.
      Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  3. ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΛΕΜΕ ΛΑΛΑΓΚΙΔΕΣ. ΙΚΛΑΙΝΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή