Καλώς ήρθατε


στο νοτιότερο άκρο της Μεσσηνίας, στο ακρωτήρι Ακρίτας...
οι συνταγές σαν κομμάτι ζωής όχι σαν δοσολογία υλικών θα μας ψιθυρίσουνε πώς ζούσανε τα χωριά μας πριν τα εγκαταλείψουμε και μαζευτούμε στις πόλεις…

20 Απρ 2010

πιτούλες

http://syntagesapokatina.blogspot.gr
νόστιμες πιτούλες της Κατίνας http://syntagesapokatina.blogspot.gr

Γίνονται από προζύμι συνήθως όταν ζυμώνουνε το ψωμί και το έχουνε φρέσκο. 
Μπορούμε όμως να το φτιάξουμε και όποτε άλλοτε θέλουμε.

Υλικά
αλεύρι
προζύμι
αλάτι
λάδι για το τηγάνισμα


Παρασκευή
«Ετοιμάζουμε το ζυμάρι όπως το ψωμί, το βάζουμε σε λεκανίτσα, το σκεπάζουμε να είναι ζεστό και το αφήνουμε να «γίνει» (να φουσκώσει).
Μόλις «γίνει» κόβουμε κομματάκια, τα αλευρώνουμε καλά και τα ανοίγουμε με τα χέρια να γίνουν πιτούλες στρογγυλές
Βάζουμε τις πιτούλες σε μια πετσέτα και όταν κάψει το λάδι τις τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές να ροδίσουν.
Τρώγονται με τυρί και, αν είναι νηστεία, με ελιές».

1 σχόλιο: