Γίνονται από προζύμι συνήθως όταν ζυμώνουνε το ψωμί και το έχουνε φρέσκο.
Μπορούμε όμως να το φτιάξουμε και όποτε άλλοτε θέλουμε.
Μπορούμε όμως να το φτιάξουμε και όποτε άλλοτε θέλουμε.
Υλικά
αλεύρι
προζύμι
αλάτι
λάδι για το τηγάνισμα
Παρασκευή
«Ετοιμάζουμε το ζυμάρι όπως το ψωμί, το βάζουμε σε λεκανίτσα, το σκεπάζουμε να είναι ζεστό και το αφήνουμε να «γίνει» (να φουσκώσει).
Μόλις «γίνει» κόβουμε κομματάκια, τα αλευρώνουμε καλά και τα ανοίγουμε με τα χέρια να γίνουν πιτούλες στρογγυλές
Βάζουμε τις πιτούλες σε μια πετσέτα και όταν κάψει το λάδι τις τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές να ροδίσουν.
Τρώγονται με τυρί και, αν είναι νηστεία, με ελιές».
το λεμε λαλαγκοψωματα. Ικλαινα Μεσσηνιας.
ΑπάντησηΔιαγραφή