Νόστιμη σούπα που την μαγείρευαν όλες τις εποχές, και που τα παλιά χρόνια ήταν το πρώτο φαγητό της λεχώνας για να κατεβάσει, όπως πίστευαν, μπόλικο γάλα.
Υλικά
2-3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
λάδι
αλάτι
Παρασκευή
"Τσιγαρίζουμε δυο- τρία ψιλοκομμένα κρεμμύδια με λίγο λάδι και ρίχνουμε νερό και λίγο αλάτι.
Το αφήνουμε να βράσει και το τρώμε με ψωμί".
«Σηκωνόμαστουνε το πρωί και μας είχε φκιάσει η μάνα μας ένα σιδεροτήγανο κρεμμυδοζούμι, ρίναμε ψωμί και τρώγαμε.
Είμαστουνε δέκα παιδιά» (Ελένη Βασίλη Μαράντου)
Είμαστουνε δέκα παιδιά» (Ελένη Βασίλη Μαράντου)
Κορυφαίο! Μου αρέσει πάρα πολύ το κρεμμυδοζούμι. Και το παράθεμα στο μεσσηνιακό ιδίωμα, αποπνέει ομορφιά Ελλάδας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή