Από τα πιό γνωστά και αγαπημένα λαδερά. Νόστιμος και υγιεινός συνδιασμός αρακά, πατάτας, αγκινάρας και μυρωδικών. Συνδυάζεται άριστα με φέτα και φρέσκο ψωμί.
500 γραμμάρια αρακάς
5 αγκινάρες
2 πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φλυτζάνα λάδι
1-2 κουταλιές πάστα
μάραθος
μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
Παρασκευή
«Θα κόψουμε κρεμμύδι, το μαλακώνουμε με το λάδι στην κατσαρόλα, το τσιγαρίζουμε με ένα λόγο. Ρίχνουμε τον αρακά, τις αγκινάρες, κόβουμε το μάραθο, μαϊντανό, ρίχνουμε την πάστα διαλυμένη σε νερό, αλάτι, πιπέρι και νερό όσο χρειάζεται για να βράσει το φαγητό.
Αν θέλουμε ρίχνουμε και δυο πατατούλες μέσα.
Είναι πολύ ωραίο φαγητό αυτό».
Παναγούλα Αποστόλου Γαϊτάνη
Το αγαπημένο μου πιάτο... Πολύ μικρή δεν μου άρεσε, τώρα αν και με φουσκώνει λίγο, μου αρέσει και το τρώω και μάλιστα με τυρί φέτα. Από τα ωραιότερα φαγητά, όταν το φτιάχνω, βάζω πάντα μέσα καρότα και μπόλικο σκόρδο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελαίνομαι για λαδερά! Την θεωρώ γευστικά τέλεια συνταγή και την προτείνω σε όλους.
ΑπάντησηΔιαγραφή