Ξακουστή Μεσσηνιακή παραδοσιακή Πασχαλινή συνταγή που αξιοποιεί το γάλα και τα αυγά που υπήρχαν εν αφθονία σε κάθε σπίτι, τέτοια εποχή. Εσείς μπορείτε να τη φτιάξετε φυσικά, όλο το χρόνο. Ωραιότατο γλύκισμα.
Υλικά
4 ποτήρια γάλα
1 ποτήρι αλεύρι
2-3 αυγά
2-3 κουταλιές ζάχαρη (μπορούμε και πιο πολλή αν θέλουμε)
Παρασκευή
«Βράζουμε μαζί γάλα και αλεύρι, ανακατεύουμε συνέχεια να μην κολλήσει μέχρι να πήξει.
Σβήνουμε τη φωτιά, κατεβάζουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα
και τη ζάχαρη, όση θέλουμε.
Λαδώνουμε το ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει, στην αρχή στους 200 βαθμούς και μετά το χαμηλώνουμε στους 150»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου