Έτσι τις έφτιαχναν τα παλιά χρόνια στα χωριά γιατί δεν είχαν άλλο τρόπο να συντηρούν τα τρόφιμα.
Σήμερα λόγω των ιταλικών εστιατορίων στην Ελλάδα, η λιαστή ντομάτα έγινε μόδα και επέστρεψε στο πιάτο μας ως γκουρμέ.
Η Κατίνα σας δείχνει τον παραδοσιακό τρόπο για να φτιάξετε τις δικές σας λιαστές ντομάτες και να απολαμβάνετε την νοστιμιά τους όλο τον χρόνο.
Σήμερα λόγω των ιταλικών εστιατορίων στην Ελλάδα, η λιαστή ντομάτα έγινε μόδα και επέστρεψε στο πιάτο μας ως γκουρμέ.
Η Κατίνα σας δείχνει τον παραδοσιακό τρόπο για να φτιάξετε τις δικές σας λιαστές ντομάτες και να απολαμβάνετε την νοστιμιά τους όλο τον χρόνο.
Υλικά
ώριμες ντομάτες
αλάτι χοντρό
Παρασκευή
«Διαλέγουμε γινωμένες ντομάτες που να έχουνε πολύ ψίχα.
Τις πλένουμε και τις κόβουμε στη μέση, χωρίς να χωρίσουμε όμως τα δυο κομμάτια.
Τις αλατίζουμε καλά με χοντρό αλάτι και τις απλώνουμε στον ήλιο.
Όταν μαραθούν καλά, μην ξεραθούν όμως τελείως και μείνουν σαν πέτσες, τις μαζεύουμε και τις βάζουμε σε μια καθαρή νάυλον σακκουλίτσα και τις διατηρούμε έτσι όλο το χρόνο, ή τις πλένουμε να φύγει το πολύ αλάτι και να μαλακώσουνε και τις βάζουμε σε γυάλα με λάδι να τις σκεπάζει, οπότε είναι έτοιμες για φαγητό.
Αν τις φυλάξουμε ξερές όμως χωρίς λάδι πρέπει πριν τις βάλουμε στο φαγητό να τις πλύνουμε να φύγει το πολύ αλάτι και να μαλακώσουν».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου