Υλικά
τυρί κατσικίσιο
αλεύρι
λάδι
λεμόνι
Παρασκευή
«Κόβουμε μία "σφέλα" (φέτα) τυρί κατσικίσιο σε κομμάτια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις δυο μεριές μέχρι να ροδίσουν.
Τότε τα βγάζουμε απ' το τηγάνι και ρίχνουμε λεμόνι».
Το τυρί αυτό είναι πολύ σκληρό, αλλά στο χωριό αυτό είχανε (αφού το φτιάχνανε άνοιξη και καλοκαίρι, και το διατηρούσαν στο κατώι όλο τον χρόνο) και αυτό τηγανίζανε.
Την περίοδο όμως που αρμέγανε τις γίδες και είχανε φρέσκο τυρί, το χρησιμοποιούσαν (μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις) για να φτιάξουνε νόστιμο σαγανάκι και να περιποιηθούν τους ξένους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου