Μια άλλη λαχταριστή νοστιμιά της Κατίνα. Ένα πολύ νόστιμο και χορταστικό παραδοσιακό φαγητό με ντόπιο κατσικάκι και σπιτικές, χειροποίητες χυλοπίτες.
Υλικά
1 1/2 κιλό κρέας κατσικίσιο κομμένο κομμάτια
1 φλυτζάνι λάδι
4-5 ώριμες ντομάτες
1-2 φλυτζάνια χυλοπίτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
Παρασκευή
Πλένουμε το κρέας και το στραγγίζουμε.
Βάνουμε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το κρέας να ροδίσει.
Ρίχνουμε και τα κρεμμύδια με το σκόρδο ολόκληρο, ή κομμένο κομματάκια κι αυτό.
Όταν κοκκινίσει το κρέας απ’ όλες τις μεριές ρίχνουμε τη ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει.
Στην αρχή σε δυνατή φωτιά και μετά χαμηλώνουμε το μάτι.
Όταν βράσει καλά, βγάνουμε το κρέας από την κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό που θέλουμε και το αφήνουμε να χουχλάξει.
Όταν πάρει χούχλο ρίχνουμε μέσα τις χυλοπίτες και τις αφήνουμε να βράσουνε 5-10 λεπτά.
Σερβίρουμε μαζί σε βαθύ πιάτο χυλοπίτες και ένα κομμάτι κρέας
Η αναλογία νερού και ζυμαρικού είναι 3 προς 1
Ακούγεται η τέλεια συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο φτιαξα κι έγινε λουκούμι!!!! Δοκιμάστε το Είναι τέλειο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά καταπληκτική συνταγή!!