Η κλασσική παραδοσιακή ταραμοσαλάτα, όχι μόνο για την Καθαρή Δευτέρα και την Σαρακοστή, αλλά σαν ένα ορεκτικό που μπορούμε να απολαμβάνουμε κάθε στιγμή. Απλά υλικά, εύκολη συνταγή, πεντανόστιμο αποτέλεσμα.
Νεότερη συνταγή
Υλικά160 γραμμάρια ταραμάς
1 και 1/2 φλιτζάνια λάδι
λεμόνι όσο πάρει
160 γραμμάρια ψίχα ψωμιού μουσκεμένο και στυμμένο καλά
λίγες σταγόνες κρεμμύδι (προαιρετικά)
Παρασκευή
«Χτυπάμε στο γουδί (ή στο μπλέντερ) τον ταραμά με λίγο λάδι.
Ύστερα ρίχνουμε το ψωμί και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Μετά, ρίχνουμε το λάδι και το λεμόνι λίγο-λίγο πότε από το ένα και πότε από το άλλο.
Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να βάλουμε όλο το λάδι και λεμόνι όσο θέλουμε για να γίνει ο ταραμάς σαν αλοιφή.
Στο τέλος ρίχνουμε αν θέλουμε δυο τρεις σταγόνες κρεμμύδι (τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη έτσι που να πέσουν μέσα στην ταραμοσαλάτα δυο-τρεις σταγόνες)»
Παναγιώτα Γούλα
Ευχαριστούμε για την συνταγή, θα την δοκιμάσουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο αγαπημένο μου ορεκτικό. Δεν ήξερα ότι γίνεται τόσο εύκολα. Το εφτιαξα και είναι μούρλια.
ΑπάντησηΔιαγραφή