Ο γνωστός μας χαλβάς, πολύ νόστιμο και πανεύκολο παραδοσιακό νηστίσιμο γλύκισμα, φτιαγμένος με πετιμέζι, γιά τους λάτρεις του είδους.
Υλικά
1 γεμάτο φλυτζάνι πετιμέζι
1/2 φλυτζάνι λάδι
2 φλυτζάνια κοφτά αλεύρι
Παρασκευή
«Τη συνταγή την έδειξε στο λιτρουβιό ένας καραβοκύρης (έτσι λεγόταν ο επικεφαλής των εργατών στα παλιά ελαιοτριβεία).
Έβαλε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι, έριξε αλεύρι, το καβούρντισε και μετά έριξε και το πετιμέζι μέχρι να πήξει.
Ο χαλβάς αυτός γίνεται ξερός, όχι σαν κρέμα».
Χρίστος Γούλας
re paidia ginete na murizei san sokolata???
ΑπάντησηΔιαγραφή