Παραδοσιακό πιάτο της περιοχής. Πατάτες, κολοκύθια και μελιτζάνες ψιλοκομμένες, χάρισαν (από τον χαρακτηριστικό ήχο που κάνουν όταν τις κόβουμε), την ονομασία σε αυτό το θεσπέσιο πιάτο.
Υλικά
4-5 μέτριες πατάτες κομμένες κύβοι
4-5 κολοκύθια κομμένα κύβοι
2-3 μακριές μελιτζάνες κομμένες κύβοι
1-3 αυγά
3-4 κομμάτια τυρί φέτα
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
λάδι για τηγάνισμα
αλάτι
Παρασκευή
«Ρίχνουμε στο λάδι που καίει πρώτα τις πατάτες να τηγανιστούνε λίγο.
Μετά τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια.
Όταν μαραθούνε και ροδίσουνε αυτά, ρίχνουμε τη ντομάτα και αφήνουμε να βράσει λίγο.
Όταν μαλακώσει η ντομάτα, βάζουμε και το τυρί κομμένο σε μεγάλα κομμάτια.
Ύστερα από λίγο τα αυγά χτυπημένα ελαφρά.
Γίνεται και νηστίσιμο.
Τότε δεν βάζουμε ντομάτα ούτε αυγά ούτε τυρί.
Επίσης μπορούμε να το κάνουμε μόνο με πατάτες και κολοκύθια χωρίς μελιτζάνες».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου