Ίσως ο πιο αγαπημένος και απλός τρόπος μαγειρέματος αυτού του παραδοσιακού-με την μεγάλη διατροφική αξία-νηστίσιμου φαγητού για την εορτή του Ευαγγελισμού στις 25 Μαρτίου.
Υλικά
4 κομμάτια μπακαλιάρος
αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα
Παρασκευή
«Ξεπετσιάζουμε τον μπακαλιάρο, τον κόβουμε σε κομμάτια βγάζουμε τα κόκαλα και τον ξαρμυρίζουμε, τον βάζουμε δηλαδή σε μια λεκάνη με μπόλικο νερό για μια μέρα και του αλλάζουμε το νερό κάθε δυο-τρεις ώρες. Όσες περισότερες φορές, το κάνουμε τόσο το καλύτερο για το ξαρμύρισμα
Αφού ξαλμυριστεί βγάζουµε τον µπακαλιάρο από τη λεκάνη και τον αφήνουµε να στραγγίξει.
Μετά τον μαγειρεύουμε όπως όλα τα ψάρια.
Δηλαδή τον αλευρώνουμε με σκέτο αλεύρι ή με κουρκούτι και τον τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει και να ξεροψηθεί».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου