Η γνωστή κλασσική κοτόσουπα με χωριάτικο κοτόπουλο. Δυναμωτική, γευστικό φάρμακο για τα κρυολογήματα, τρώγεται και με κρύο και με ζέστη.
Υλικά
1 κότα
1-2 κρεμμύδια
1 φλυτζάνι ρύζι
2 λεμόνια
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι
Παρασκευή
«Σφάζουμε την κότα, τη βουτάμε σε βραστό νερό και τη μαδάμε από τα πούπουλα.
Την ξεκοιλιάζουμε, πετάμε τη χολή, καθαρίζουμε τη μάμα (την κοιλιά).
Την κόβουμε κομμάτια και τη βάνουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό να τη σκεπάζει καλά.
Όταν αρχίσει να αφρίζει βγάνουμε με το γκεβγκίρι (τρυπητή κουτάλα) τον αφρό.
Μόλις χουχλάξει ρίχνουμε το κρεμμύδι και το αλάτι που θέλουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει. Όταν μαλακώσει καλά το κρέας, το βγάνουμε από την κατσαρόλα, το βάνουμε σε πιατέλα και του ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
Στο ζουμί που βράζει, ρίχνουμε και άλλο νερό για να κάνουμε όσο αραιή τη θέλουμε τη σούπα.
Ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε 10 λεπτά να χουχλάζει.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο: Σε λεκάνη ή πιάτο χτυπάμε καλά τα αυγά και ρίχνουμε σιγά- σιγά το χυμό από τα λεμόνια.
Ύστερα αραιώνουμε το αυγολέμονο με ζουμί από τη σούπα που παίρνουμε με την κουτάλα και το ρίχνουμε στη λεκάνη σιγά- σιγά.
Ρίχνουμε γρήγορα όλο το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε να πάρει μισό χούχλο και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σκεπάζουμε το ρύζι να φουσκώσει.
Βάνουμε στο πιάτο σούπα και ένα κομμάτι κρέας από την κότα».
Τίποτα καλύτερο απο ένα πιάτο ζεστή και θρεπτική σούπα κοτόπουλο για τις κρύες μέρες
ΑπάντησηΔιαγραφή