1 κιλό σταφίδα μαύρη
λίγο λάδι
λίγο νερό
Παρασκευή
«Ξεραίναμε καλά τη σταφίδα.
Την παίρναμε από το αλώνι, τη βάναμε στο κόσκινο, την καθαρίζαμε από τις χαλασμένες ρώγες και τρίβαμε με το χέρι να κοπούνε οι νορές (κοτσάνια).
Μετά τη ραντίζαμε με λίγη θάλασσα και τη λαδώναμε με λίγο λάδι.
Ή βάζαμε στο πιάτο λίγο λάδι και λίγο νερό, αλείφαμε το χέρι μας και την τρίβαμε.
Το λάδι το βάναμε για να γυαλίσει.
Την αφήναμε να στεγνώσει 2-3 μέρες και τη βάναμε σε ένα δοχείο που να σφραγίζει, να μην παίρνει αέρα. Αν παίρνει αέρα, ζαχαρώνει».
Χρίστος και Κατίνα Γούλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου