Το εθνικό μας πιάτο. Από τα πιο θρεπτικά, χορταστικά, υγιεινά, νόστιμα και οικονομικά φαγητά της ελληνικής κουζίνας. Ιδανική λύση για τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες και για όσους νηστεύουν.
Υλικά
1 κιλό φασόλια
2 κρεμμύδια
1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
σέλινο ή μαϊντανό
πορτοκαλόφλουδα
αλάτι
1 κουταλιά αλεύρι
2 λεμόνια
Παρασκευή
«Μουσκεύουμε αποβραδίς τα φασόλια.
Το πρωί τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε όλα μαζί τα υλικά στην κατσαρόλα με μπόλικο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν.
Όταν είναι έτοιμα ξινίζουμε το φαγητό: στύβουμε τα λεμόνια και διαλύουμε το αλεύρι στο χυμό μαζί με δυο κουταλιές λάδι.
Αραιώνουμε με λίγο ζουμί από το φαγητό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα».
Γίνεται και κόκκινη η φασολάδα αν ρίξουμε πάστα (ή ντομάτες τριμμένες) τότε όμως δεν ξινίζουμε το φαγητό
Ένα πολύ νόστιμο ελληνικότατο φαγητό...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλά τέλειο !
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΙ ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ (ΛΙΓΟ ΚΑΡΟΤΟ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ)
Διαγραφή